Cena Nadace Proměny 2016: výsledky I. kola hodnocení

28. 6. 2016

Architektonicko-urbanistická soutěž Cena Nadace Proměny 2016, kterou jsme vyhlásili v dubnu na obnovu Jiráskova náměstí a Klášterní zahrady v Plzni, má své favority.

Z pěti týmů architektů, které se do veřejné soutěže přihlásily, porota vybrala k postupu do druhého kola tři. Jsou to:

·        Ing. arch. Jiří Zábran, Ing. arch. Tereza Nová, Ing. Martina Pavlíková,
         Bc. Filip Kastl, Ing. arch. Jakub Sýkora

·        Ting s.r.o.

·        JV PROJEKT VH s.r.o.

Zatímco v prvním kole zůstávaly hodnocené návrhy do poslední chvíle v anonymitě, ve druhém kole je budou architekti prezentovat porotě složené z nezávislých odborníků, zástupců města Plzně a nadace přímo. Druhé kolo hodnocení se uskuteční během září. Výsledky budeme znát v říjnu.

Předmětem architektonické soutěže je návrh kompletní revitalizace Jiráskova náměstí v Plzni, včetně unikátní Klášterní zahrady, která má být částečně zpřístupněna veřejnosti. Zároveň se mají architekti zaměřit na blízký sportovní areál TJ Sokol. Soutěžní zadání vycházelo mimo jiné z výsledků participativního plánování s místní veřejností. Realizace má být dokončena do roku 2022.

Podrobně o soutěži.

Více o projektu